Pınar Sibirsky Akademi

Pınar Sibirsky Akademi'ye Hoşgeldiniz

Bebeğinize bağımsız ve kesintisiz uyumayı öğretmek istiyorsanız, doğru adrestesiniz!

Kurslara Kayıtlı Aileler için Zoom Buluşmalarımızın Tarihleri

Bebeğinizin yaşına uygun uyku eğitimi kursunu seçtiğinizde, kurs süresi boyunca (2 Ay) her hafta yapacağımız Zoom görüşmelerine katılabilirsiniz. Benimle ve kursa kayıtlı diğer ailelerle biraraya gelebileceğiniz bu online buluşmalarımızın tarihlerini hem buradan, hem de kursa kayıt olduğunuzda açılacak olan ders programınızdan takip edebilirsiniz. Bebeğinizin yaşına uygun olan uyku eğitimi kursuna hemen kayıt olarak en yakın tarihli buluşmamıza siz de katılabilirsiniz.

Merhaba!
Ben Pınar Sibirsky

2012 yılından bu yana ailelere bebeklerinin uyku sorunlarını çözme konusunda danışmanlık veriyorum. Bugüne kadar gerek verdiğim bireysel danışmanlıklarla, gerekse YouTube kanalımda paylaştığım videolarla binlerce bebeğin ve dolayısıyla ebeveynin, daha düzenli ve kesintisiz uykular uyuması konusunda katkım olduğunu mutlulukla söyleyebilirim.

Aylarca süren uykusuz gecelerin ne kadar zorlu olabildiğini çok iyi biliyorum, çünkü ben de sizler gibi bu yollardan geçtim. 2011 yılında kızım Maya doğduğunda ve uykusuz gecelerimiz başladığında, bu konuda destek alabileceğim bir uzmana çok ihtiyaç duydum, ancak o dönemde ülkemizde henüz ‘’Bebek Uyku Danışmanlığı’’ diye bir meslek yoktu. Bir yandan kitaplardan okuduğum bilgilerle kızımın uyku sorunlarına çözüm bulmaya çalışırken, bir yandan da bu alanda uzmanlaşmak için verilen eğitimleri araştırmaya başladım. 2012 yılının başında Amerika’daki Family Sleep Institute’te eğitimimi tamamlamış, International Association of Child Sleep Consultants (Uluslararası Çocuk Uyku Danışmanları Birliği) üyesi olmuş ve Kundak Uyku Danışmanlığı’nı kurmuştum.

2018 yılında, binlerce aileye bebeklerinin uykusu konusunda danışmanlık verdikten sonra, edindiğim çok kıymetli deneyimlere ilave olarak kendimi bu alanda bilimsel açıdan da daha fazla geliştirmem gerektiğini düşünerek Portland State Üniversite’nde Erken Çocukluk Eğitimi ve 0-3 Yaş Zihinsel Gelişimi alanında Master programına başladım ve 2023 senesinde mezun olarak "0-3 Yaş Zihinsel Gelişim ve Erken Çocukluk Eğitimi Uzmanı" ünvanını aldım.. Dünya üzerinde 0-3 yaşa özelleşmiş olan üniversite düzeyinde çok az sayıda eğitim bulunuyor ve ben de böylesine saygın bir okulda eğitim almış olmaktan büyük gurur duyuyorum.

Burada, Pınar Sibirsky Akademi’de, bir yandan bebeğinizin yaşına uygun olarak hazırladığım adım adım eğitim planını videolarım eşliğinde uygularken, bir yandan da sizinle aynı anda eğitimini sürdüren diğer ailelerle ve benimle online iletişimde olabileceksiniz. Dünya’nın neresinde yaşıyor olursanız olun, bebeğinizin uyku sorunlarını çözmek için bize katılabilirsiniz. Sizin için büyük bir heyecanla, bebek uykusu konusunda yıllar boyunca edindiğim tüm bilgi ve tecrübelerimi aktardığım bu eğitim programına başlamak için hazırsanız, artık uykusuz gecelere veda edebilirsiniz! Aramıza hoş geldiniz...

Pınar Sibirsky ile Bebeğine Uyku Eğitimi Veren Ailelerden Gelenler...

"Oğlum Devin 19 aylıkken Pınar Hanım’dan haberdar oldum. Pınar Hanım’dan danışmanlık alma karar anımı dün gibi hatırlıyorum: Oğlumun en fazla on beş dakika süren gece uykusu arasında gece çalışmalarımı tamamlayamamak beni oldukça stres etmiş iken, daha fazla beklemenin bir faydası olmayacağını anladım. 19 aylık ve hala emzirdiğim oğlum, önceleri emerek desteklenen bir gece uykusu yaparken, artık aylardır ayakta saatlerce sallanmayı da rutinine eklemişti. Kesinlikle kendi karyolasında uyumaması, uyur vaziyette iken bile karyolasına koyar koymaz uyanması, ancak ebeveyn yatağında uyuması, ebeveyn yatağında uyurken de hareketli uyuduğundan çift kişilik yatağa bir türlü sığamaması, yatağın yüksek olmasından ötürü bizim sürekli kameradan oğlumu aman düşmesin diye kontrol etmemiz ve tüm bunlara karşın doğumundan itibaren geceleri kesintisiz olarak en fazla üç saat uyuması. Ama 19 aylık iken artık üç saati bile mumla arar olmuştuk. Tabi her uyandığında tekrar emzirme tekrar ayakta sallama, bizi çok yıpratır olmuştu. Her ne kadar oğlum 3 aylık iken dahi uyku eğitimi düşünmüş olsam da, zamanla uyanma aralıklarının azalacağını ve kısalacağını umdum; ama aksi gerçekleşti. Her ay daha da kötüye gidiyordu. 19 aylık iken ne bir öğle ne de bir gece uykusunu kendi karyolasında geçirmiş olan oğlum için eğitimin ilk günü zorlu geçti. Ama iyi ki o bir defaya mahsus ağlama gerçekleşmiş; şimdi karyolasına koyduğumuz gibi uykuya dalan (bazen uyku arkadaşı ile bir süre oynar ve kendiliğinden uykuya dalar), belirli bir uyku düzenine sahip, daha mutlu, huzurlu ve elbette daha sağlıklı bir çocuk. Bir de şunu belirtmek istiyorum: Eğitimimizin son günü, karyolasına koyduktan sonra Devin iki dakika ağladıktan sonra uykuya dalmıştı ve Pınar Hanım’a ne zaman Devin’in hiç ağlamadan uykuya dalacağını sormuştum. Çünkü asıl hedefim oydu ve bunu başarabilmek istiyordum. Pınar Hanım da bana, iki dakika ağlayıp uykuya dalmak ile hiç ağlamadan uykuya dalmak arasında zamansal olarak bir farkın olmadığını söylemişti. Oğlum, ertesi gün ve sonrasında öğle uykusunda ağlamadan uykuya daldı. Pınar Hanım gerçekten işinin piri. Eğitime başlamadan endişem, çocuğa öğrenilmiş çaresizlik ile uykunun öğretilecek olup olmamasıydı. Ancak gördüm ki, çocuk çaresizlikten uyumayı öğrenmiyor; 19 aydır süregelen bir alışkanlıktan kurtuluyor yalnızca. O alışkanlığı bırakırken de elbette tepki gösteriyor ve bu tepkisi de tabiki ağlamak oluyor. Eğitimi almamızın üzerinden tam üç ay geçti. Oğlumuz akşam saat sekizde ağlamadan ve kendiliğinden uykuya daldığında mutlulukla Pınar Hanım’a oturduğumuz yerden tekrar tekrar teşekkür ederiz. İyi ki var. Pınar Hanım ile alacağınız uyku eğitimi, çocuğunuza ve kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik, verebileceğiniz en güzel hediye. "

Cansu Üçeş

"Hayatımın dönüm noktası olmuştur kendisiyle tanışmam... Çölde susuzluktan ölmek üzere olup, su bulacağına da inancı olmayan bir insan misali, yaşadığım annelik serüvenimle birlikte geçirdiğim ağır uykusuz gecelerin sonunda derin bir depresyonun eşiğine girmiştim…Dönüm noktam demiştim kendisi için. Şu günlerde anneliğimin birinci yılını kutlamaya hazırlanırken geçmişe şöyle bir döndüm de, anneliğimin ilk yarısı uykusuzluktan kıpkırmızı olmuş, beynim bulanmış, uykuya hasret depresif bir kadın olarak geçirmişim. Anneliğimin ikinci yarısına bakıyorum (yaklaşık 20 aralık gibi tanıştım kendisiyle) kimse inanamıyor ama akşam 7’de bebeklerimi uyuttuktan sonra kocamla gezmelere de gidiyorum, misafir de ağırlıyorum, hatta bazen bana kalan o bol boşlukta ne yapacağımı şaşırıp da öylece kalıyorum. En önemlisi yaşıyorum, hayata döndüm ve böylelikle öğrendim ki "bebek gibi mışııııl mışııııl" uyumak tabiri gerçekmiş. Hayatım sıfırlandı sanki ve ben yeniden doğdum. Kendisiyle ilgili ne yazsam ne söylesem az. Bizden ikiz bebeklerime verdiği eğitim karşılığı o kadar az bir miktar ücret almış ki, eğitimin bize kazandırdıklarının yanında lafı bile olmuyor. Ailece kendisine karşı aşırı bir hayranlığımız oluştu. O bilmiyor ama biz onu hep sevgiyle ve minnetle anıyoruz. Umarım uykusuzluktan çıldırmış birçok bebeğe uyku annesi olmaya devam eder. "

Ekşi Sözlük / kozadaki tirtil

"Eşimin bütün inanmamaları ve - her çocuk kendine özeldir, eğitimle uyku mu olur- laflarıyla birlikte delirmeyi en uç noktada yaşadığım zamanda, ‘’Yeter!’’ diyerek karar verdim eğitime. Geceleri her yarım saatte bir uyanıp ağlayan ve gündüz hiç uyumayan bir bebek haline gelmişti 5 aylık bebeğim ama Pınar Hanım mucize gibi değdi hayatımıza. Eşimin yoğun nöbet döngüsünde nefes almaya başladık, kendime zaman ayırmaya başladım ve her şeyden önemlisi uyumak… Allah’ım uyuyabiliyorum!!! İlk zamanlar o kadar boşluğa düştüm ki, resmen çocuğum uyuduğu zaman sıkılmaya başladım. Meğer insan dinlenmeyi, uyumayı, boş boş yatmayı ne çok özlüyormuş. Sanki sihirli değnekle değdiniz hayatımiza Pınar Hanım. Darısı uykusuz tüm annelerin ve uyuyamayan tüm bebeklerin başına… "

Hande Çalış

YouTube ve Instagram'da bizi takip edin.


YouTube ve Instagram hesaplarımızda bebeğinizin uykusu konusunda yaptığımız paylaşımları takip etmeyi unutmayın.

whatsappWhatsApp Destek