8-9 Ay Bebek Uyku Eğitimi

Yenidoğan dönemi biteli uzun zaman oldu. Artık gece boyunca kesintisiz uyuma zamanı.

3,950.00 TL'ye Hemen satın al

8-9 Ay Bebek Uyku Eğitimi

8 ve 9. Aylarda bebeğiniz artık oldukça hareketlenmiş, muhtemelen yatağa ayık yatırdığınızda döner, oturur ve/veya tutunup ayağa kalkar hale gelmiştir. Bu fiziksel becerilerine ilave olarak, ayrılık kaygısı yaşamaya başlamış ve yanından bir saniye olsun ayrıldığınızda memnuniyetsizliğini size net bir şekilde ifade ediyor olabilir. Yaşadığı tüm bu fiziksel ve duygusal gelişmeler bebeğinizin uykularını da etkileyecektir. Pınar Sibirsky Akademi bünyesindeki bu kurs programı bebeğinizin uyku saatlerini, rutinlerini, desteksiz uykuya dalabilme ve gece boyunca kesintisiz uyuyabilme becerilerini iyileştirmeniz yolunda size yol gösterici olması amacıyla benim tarafımdan hazırlanmıştır.

Kursa katıldığınız andan itibaren aşağıda detaylarını göreceğiniz tüm kurs içeriklerine 2 ay boyunca sınırsınız erişiminiz olacak. Böylece uyku eğitiminizi aceleye getirmeden, bebeğinizi yormadan, kendinize ve Ona iyi gelecek bir hızda tamamlayabileceksiniz. Ayrıca dilerseniz Instagram profilimden (kundakuyku) "Abone OL" butonuna tıklayarak binlerce anneden oluşan dayanışma grubumuza katılabilir, haftanın belirli günlerinde kanala eklediğim soru kutusuna varsa süreçle ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Bebeğinizin uyku sorunlarını çözme konusunda kendinizi hazır hissediyor ve bu yolda hem benimle hem de sizinle aynı yola çıkmış olan diğer ebeveynlerle iletişim halinde olarak ilerlemek istiyorsanız, Pınar Sibirsky Akademi'ye hoş geldiniz!

Kurs ne zaman başlar ve biter?

Kurs, satın aldığınız anda başlar ve bebeğinizin ayına uygun olarak hazırlanmış uyku eğitimi materyallerine erişiminiz 2 ay boyunca devam eder. Bu süre boyunca kurs materyallerine sınırsız şekilde erişim sağlayabilirsiniz.

Kurs paketine ne dahildir?

Satın alacağınız kurs paketine, yukarıda Kurs içeriği bölümünde göreceğiniz, tamamı Pınar Sibirsky tarafından hazırlanmış olan videolara ve PDF dosyalarına 2 ay boyunca sınırsız erişiminiz dahildir. Bu dosyalardan bazıları hem okunmaya hem kaydedilmeye uygundur, bazıları ise yalnızca okunabilir.

Uyku eğitimi sırasında bebeğim ağlar mı?

Bebeğinizin uyku saatlerini düzenlerken, rutinlerini oluştururken ağlama ihtimali düşüktür. Ancak eğer bebeğiniz mevcut durumda destekli bir şekilde uykuya dalıyorsa (sallanarak, emerek, kucakta vb.s) ve siz Ona yatağa uyanık yatıp desteksiz uykuya dalmayı öğretmek için bu eğitime başlıyorsanız (buradaki birçok aile gibi), bebeğinizi yatağa uyanık koyduğunuzda bebeğinizin bu değişimi protesto ederek ağlaması yüksek ihtimaldir. Kurs materyallerinin içeriğindede bu süreci nasıl yönetebileceğiniz i detaylı bir şekilde ve, adım adım açıklanmıştır.

Uyku eğitimi bebeğimle aramdaki güven bağını zedeler mi?

Bebeğinizle aranızdaki güven bağını etkileyen faktörlerden biri bebeğinizin ağlaması değil, O ağlarken sizin yaptıklarınızdır. Bu alandaki bilimsel çalışmalar, bebeklerin ağlamasına tepkisiz kalmak, onları ağlarken uzun süre yalnız bırakmak gibi tavırların bebek ile bakım veren kişi arasındaki bağı olumsuz etkileyebileceğini göstermektedir. Bu nedenle uyku eğitimi sürecinde bebeğiniz ağlarken Onun yanında olmanız, sevip okşamanız, sözlerinizle-temasınızla-varlığınızla güven vermeniz bizim uyku eğitimimizin temelini oluşturuyor. Evet, eğitim sırasında bebeğiniz yüksek ihtimalle ağlayacaktır, ancak bu ağlama yalnızlıktan veya ilgisizlikten değil, uyku alışkanlıklarının değişmesinden kaynaklı bir protesto ağlaması olacaktır. Sizin Ona bu süreçte vereceğiniz güven ve destek ile zaman içerisinde eski uyku alışkanlıklarından kurtularak yatağında keyifle uykuya dalmayı öğrenecektir.

Uyku eğitimi sırasında bebeğim ağlarken başka bir derdi olmadığından nasıl emin olurum?

Eğitime başlamadan önce bebeğinizin rutin doktor kontrollerinin yapılmış olması ve doktorunuzun, bebeğinizin uyku eğitimine engel teşkil edebilecek bir durumu olmadığını teyit etmesi önemlidir.

Bebeğim diş çıkartırken kursa başlamak uygun mudur?

Bebekler belli bir aydan sonra çok sık şekilde diş çıkartılar. Sanılanın aksine bebeğin diş çıkartıyor olması uyku eğitimine engel teşkil etmez. Bebeğinizin diş çıkartma sürecini çok sıkıntılı geçirdiğini düşünüyorsanız bu dönemde kullanabileceğiniz jel ve ağrı kesicileri doktorunuzun tavsiyesi ile ihtiyaç halinde kullanabilir ve uyku eğitimine başlayıp, devam edebilirsiniz.

Uyku eğitimi vermeye karar verirsem emzirmeyi bırakmam gerekir mi?

Hayır, uyku eğitimine başladığınızda emzirmeyi bırakmanıza kesinlikle gerek yok. Bunu, siz ne zaman isterseniz o zaman yaparsınız. Uyku eğitiminde yapacağınız şey, eğer bebeğiniz emerek uyuyorsa, emme-uyku ilişkisini kesmek ve emzirme ile uyku arasına vakit koymak olacaktır. Bunun haricinde bebeğinize gece uyanmalarında da emmeden uykuya dönebilmeyi öğreteceksiniz. Yaşı gereği gece beslenmesine ihtiyacı varsa bunu da uyku öğünü olarak vereceksiniz, yani bebeğinizi uyurken besleyeceksiniz. Bunları nasıl yapacağınızı kurs materyalleri içeriğinde detaylı bir şekilde ve adım adım anlatılmıştır.

Uyku eğitimini bebeğe yalnızca bir kişi mi vermelidir?

Hayır, uyku eğitimini bebeğe, bebeğin tanıdığı ve güvendiği, sık birlikte olduğu herkes verebilir. Anne, baba, bakımına destek olan akrabalar veya bakıcısı… Örneğin; Bir uykuyu anne, diğer bir uykuyu baba, başka bir uykuyu bakıcı/aile büyükleri uyutabilir veya eğitimi tek bir kişi de başlayıp tamamlayabilir. Bu konudaki belirleyici etken mevcut imkanlarınızdır.

Kurs sonunda bebeğim geceleri kesintisiz uyuyacak mı?

Kursun sonunda ulaşacağınız nokta aslında sizin tercihlerinize ve bebeğinizin tepkilerine bağlıdır. Her bebeğin kendine özel bir eğitim süreci ve sonucu olacaktır. Bebeğinizin uyku saatlerini, uyku öncesi rutinlerini ve günlük düzenini size aktardığım bilgiler çerçevesinde rahatlıkla uygulayabilecek ve düzenleyebileceksiniz. Bebeğinize yatakta desteksiz uykuya dalmayı öğretirken, tamamen size ve Ona iyi gelen hızda ilerleyebilirsiniz. Kimi bebek yatakta desteksiz uyumaya neredeyse ‘’dünden hazırdır’’; eğitim öncesinde geceleri defalarca uyanan bir bebek bile olsa, bazen ebeveynler bir hafta içerisinde bebeği yatağa koyup uyumadan odadan çıkacak hale gelebilir ve bebeklerinin gece boyunda kesintisiz uyumayı öğrendiğini gözleyebilirler. Bazen de bir bebeğin bu noktaya gelmek için daha çok zamana ihtiyacı vardır. Birkaç haftanın sonunda, yatağında uykuya dalıyor olsa bile hala sizin odada oturuyor olmanıza ihtiyaç duyuyor olabilir. Özetle, bu kursun sonunda bebeğinizin günlük beslenme-uyku düzeni, uyku rutinleri, desteksiz uykuya dalma becerisi ve gece uyanmalarının azalması/ortadan kalkması konularında çok önemli adımlar atmış olacaksınız. Kendinize ve bebeğinize iyi gelen hızda ilerleyecek, sizi ve bebeğinizi mutlu eden, uykunuzu almanızı sağlayan bir noktada da eğitimi tamamlayacaksınız. Bu sonuç noktası her aile için farklılık gösterecektir.

Ulaşacağımız güzel uyku düzeni tatil-hastalık-diş gibi dönemlerde kolayca bozulur mu?

Kurs materyallerinin içerisinde de göreceğiniz gibi, uyku eğitiminin sonuna geldiğinizde okumanız için hazırladığım bir ‘’mezuniyet dosyası’’ mevcut. Bu dosyada tatil-hastalık-seyahat gibi dönemlerde bebeğinizin uyku düzenini nasıl koruyabileceğinizi detaylı bir şekilde anlattım. Uyku düzeni büyük emeklerle kurulan ve yine emekle korunacak bir düzendir. Bebeğin büyüme sürecinde yaşayacağı her şey doğal olarak uykularını da etkileyecektir. Ancak bu gibi durumlarda mezuniyet dosyasında detaylı anlattığım adımları uygular ve olabildiğince planlı programlı hareket ederseniz, rutinlerin değiştiği dönemleri veya zorlu dönemleri daha rahat atlatır, bebeğinizin uyku düzeninde küçük gerilemeler olsa dahi birkaç günde eski düzeninize sokabilirsiniz.

Bebeğim için ayrı bir oda imkânım yok, bizimle veya kardeşiyle aynı odada uyku eğitimi verebilir miyim?

Uyku eğitiminde benim tercihim, eğer imkân varsa her zaman bebeğin kendine ait bir odada uyumasıdır (ikizler ise aynı odada uyuyabilir). Bunun için ütü odasını veya oturma odasını (salon ayrı kullanılıyorsa) bozdurup bebeğe oda yaptırdığım çok olmuştur  Ancak bazen, gerçekten oda yoksa, yoktur. O zaman bebeğin yatağını ebeveyn odasında, ebeveyn yatağına en uzak olabilecek noktaya koyup, eğitimin ilk birkaç gününde eğer mümkünse anne-babanın başka bir odada (salonda koltukta belki) uyumasını rica edebilirim. Konforsuz olduğunu biliyorum ama aynı odada yattığınızda ilk gecelerde sizin küçücük bir sesinize bile uyanıp uzun süreler ağlayabilir. Bu nedenle ebeveyn odasında veya kardeşi ile aynı odada yatma halinde en azından eğitimin başlarında bir şekilde tek yatmasını sağlayıp, gece uykuları düzene girdikçe aynı odada uyumaya devam edebilirsiniz (veya bu noktada kardeşi ile aynı odaya da geçirebilirsiniz).

Bebeğime uyku eğitimini nasıl bir yatakta vermeliyim?

Kesinlikle parmaklıklı yatakta… Park yatak da eğitim için uygun olur, ancak yer yatağı veya Montessori tarzı kenarları açık, bebeğin özgürce yataktan çıkabileceği yataklarda uyku eğitimi veremiyoruz. Ayrıca bebeğiniz yatakta ayağa kalkabiliyorsa veya yakında kalkması muhtemel ise, yatak parmaklıklarının en üst seviyede olması gerekir ki düşme riski olmasın.

İkizlerim/üçüzlerim var, bu kurs ile onlara da uyku eğitimi verebilir miyim?

Tabi ki! Ben ikizlerle/üçüzlerle çalışırken uyku düzeni konusunda her zaman tek bir düzen oturtmaya çalışırım. Yani, yaklaşık aynı saatlerde uyansınlar, gündüz ve gece uykularına aynı saatlerde yatsınlar, aynı odada birbirlerini görerek ve duyarak uykuya dalsınlar, birbirlerinin seslerine alışsınlar ve gece biri uyansa dahi diğer uyumaya devam edebilsin isterim. 2011 yılından beri yüzlerce ikiz ve üçüz bebekle çalıştım. Bu anlattıklarımın size şuan imkânsız gibi görünüyor olabilir ama inanın değil! Eğitimin başındaki zorlukları atlattıktan sonra, uzun vadede hem siz hem de çocuklar çok rahat edeceksiniz. Kurs materyalleri arasında yer alan uyku eğitim planının sonunda ikizler için özellikle dikkat edilecek noktaları belirttim. Onları göz önünde bulundurarak, kursun tüm materyallerinden ikizleriniz / üçüzleriniz için rahatlıkla faydalanabilirsiniz.

Uyku eğitiminde hangi metodu kullanacağız?

Pınar Sibirsky Akademi bünyesindeki tüm online kurslarda uyku eğitimi metodumuz ‘’Aşamalı Uzaklaşma’’ dır. Amacımız, mevcut durumda uykuya dalış aşamasında bebeğinize verdiğiniz destekleri (sallama, emzirme vs) aşamalı olarak azaltarak Ona yatağında bu destekler olmadan bizler gibi uykuya dalmayı öğretmektir. Çünkü bunu başarabildiğinde, gece uyansa dahi yine desteksiz bir şekilde kendi kendine uykuya dönebilecektir. Aşamalı uzaklaşma metodunu uygularken ilk günlerde bebeğinizin yatağının yanına bir sandalye veya minder koyuyor ve Onu ayık bir şekilde yatağa yatırıp uyuyana kadar bol temas ve telkinle yatağında uykuya dalmaya alışmasına yardım ediyorsunuz. Takip eden günlerde oturduğunuz/uzandığınız yeri bebeğinizin yatağından adım adım uzaklaştırıyor ve ilk günlerde uyuyana kadar verdiğiniz destekleri yavaş yavaş azaltıyorsunuz ki bunlar da yeni uyku bağımlılıklarına dönüşmesin. Bu nedenle uyguladığımız yönteme ‘’aşamalı uzaklaşma’’ diyoruz. Yöntemin ve uygulamanın tüm detaylarına kursa kayıt olduğunuzda Uyku Eğitim Planı’nızdan ulaşabileceksiniz.

Kursun ücreti nedir ve nasıl ödenir?

Kursun ücreti 2080 TL + KDV’dir. Ödeme güvenli satış sistemimiz üzerinden kredi kartı ile tek seferde yapılır.

Kurs içeriklerine erişim ne kadar süre ile geçerlidir?

Kurs içeriği ve tüm materyaller satın alma tarihinden başlamak üzere 2 (iki) ay boyunca kullanımınıza açıktır.

Kursa belirli bir zamanda başlamam gerekiyor mu? Kursu ne zaman tamamlamalıyım?

Kurs içeriği ve tüm materyale ulaşım satın alma tarihinden başlamak üzere 2 (iki) ay boyunca kullanımınıza açıktır. Bu süreç dahilinde bebeğinizin bu eğitimi almasının da bir zaman alacağını gözeterek koşullarınıza uygun bir zaman dilimde başlayabilirsiniz. İki aylık süre sonunda kurs içeriği ve materyallere erişim otomatik olarak sona ermektir.

Kursu satın aldıktan sonra para iadesi mümkün müdür?

Hayır. Kursu satın aldığınızda kursun tüm içerikleri kullanımınıza eşzamanlı olarak açılır. Satın alma işleminin tamamlanması akabinde yapılacak iptallerde hiçbir koşulda ücret iadesi yapılmaz.

Sık Sorulan Sorular

Bebeğinizin uyku sorunları var ve siz artık bu sorunları çözmek istiyorsunuz. Ancak uyku eğitimi konusunda çekinceleriniz var. Uyku eğitimi ağlama içerir mi? Bebeğinizle aranızdaki güvenli bağlanmayı zedeler mi? Uyku eğitimine karar verdiniz, peki ya Pınar Sibirsky Akademi sizin için doğru adres midir? Şu anda incelemekte olduğunuz kurs, bebeğinizin uykularını çözme konusunda size ne kadar fayda sağlayabilecek? Uyku eğitimine başlama konusunu değerlendirirken aklınıza gelebilecek tüm sorulara bu bölümde yanıt vermeye çalıştım. Lütfen kursu satın almadan önce bu bölümü okuyunuz…

8-9 Ay Bebek Uyku Eğitimi

3.950,00 TL

KDV Dahil Toplam Fiyat
border

Bizi sosyal medyada takip edin

Kanalımda bebeğinizin uykusu konusunda size yardımcı olabilecek videolar paylaşıyorum. Her hafta, size ve bebeğinize fayda sağlayacağını umduğum yepyeni videolar ekliyorum.

whatsappWhatsApp Destek